Diyarbakır 2 Şubesi

Toplu Sözleşme Taslağı

 

EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASİ

3. DÖNEM (2016-2017) TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ

EĞİTİM, ÖĞRETİM VE BİLİM HİZMET KOLU TOPLU SÖZLEŞMESİ TALEPLERİ

 

 

 

 

  1. Üniversiteler ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Kadrolarında Çalışanlar

 

 

  1. 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Kapsamındaki Tazminatları

 

  1. Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'dır'dır'dır'dır, Üniversiteler Arası Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Başkanlığı'dır'dır'dır'dır, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'dır'dır'dır'dır, Üniversiteler, Yüksek Teknoloji Enstitüleri ve Yüksek Öğrenim, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü kadrolarında görevli personel yönünden, 17.04.2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli;

 

  1. (II) sayılı Cetvelin; “A. Üst Yönetim ve Genel İdare Hizmetleri” bölümünün 9 ila 17 ncı gruplarda belirlenen özel hizmet tazminatı oranları ve “E. Teknik Hizmetler” bölümünün 1 ila 4 üncü gruplarda belirlenen özel hizmet tazminatı oranları,

 

  1. (III) sayılı Cetvelin G. Bölümünde belirlenen Tanzimat oranları,

 

10 puan artırılır.

 

  1. 17.04.2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar”a ekli (II) sayılı Cetvel İMKB (Özel Hizmet Tazminatı) “A. Üst Yönetim ve Genel İdare Hizmetleri” bölümünün 16 ve 17 ncı grupları ile (III) sayılı Cetvelin G. Bölümünde “şef” unvanlı kadrolarda yer alanlar için öngörülen Tanzimat oranları, birinci fıkradaki oranlara ilaveten ayrıca 15 puan artırılır.

 

  1. Bu suretle ödenecek miktarlar, Tabı tutulmaz; 5510 primine esas; 5434 sayılı Kanun damga sigorta, Kanun gereği kazanca vergisi dâhil herhangi bir vergiye sayılı gereği ISE emekli keseneğine esas aylığa dâhil edilir.

 

  1. Üniversitelerde çalışan 657 sayılı Kanuna tabi personele geliştirme ödeneği ödenmesi

 

  1. 2914 sayılı Kanunun 14 üncü maddesi bendi bendi bendi bendi kapsamında ödenmekte olan geliştirme ödeneği, söz konusu Kanun maddesi hükmü doğrultusunda ve bu hükme göre belirlenmiş usul ve esaslar göre üniversiteler ve bağlı birimlerinde 657 sayılı Kanuna tabi çalışan personele de öğretim görevlilerine verilen oranda ödenir.

 

  1. Ek gösterge

           

  1. , 657 sayılı Kanunun 43 göstergeleri 3600 olarak uygulanır kurum ve kuruluşları ile üst kuruluşlarında Fakülte hedefimiz.genel sekreter Sekreteri enstitü sekreteri ve yüksekokul sekreteri kadrolarında görev yapanlar ile bunların yardımcılarının ve yardımcılarının üncü maddesi bendi bendi bendi bendi kapsamında ek

 

  1. Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'dır'dır'dır'dır, Üniversiteler Arası Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Kayası: Kurul Başkanlığı'dır'dır'dır'dır, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'dır'dır'dır'dır, Üniversiteler, Yüksek Teknoloji Enstitüleri ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde 657 sayılı Kanun ile 2914 sayılı Kanuna tabi olarak çalışanların mevcut ek gösterge oranları 600 puan artırılır.

 

  1. Öğretim elemanlarının ek ders fiyat

 

  1. 2914 sayılı Kanun İMKB 11'inci maddesine göre ödenmekte olan ek ders ücretlerinin belirlenmesinde kullanılan unvan durum durum durum durum göstergesi rakamı; 'ye kadrosunda bulunanlar için 450, doçent kadrosunda bulunanlar için 375, yardımcı doçent kadrosunda bulunanlar için 300 ve öğretim görevlisi ve I I I I Okutman kadrolarında bulunanlar için 240 olarak uygulanır; ek ders fiyat, damga vergisi dâhil herhangi bir vergiye tabi tutulmaz.

 

  1. Kadrolara atanamayan doçentlerin özlük hakları

 

  1. , 2914 sayılı Kanunun 5 almasına rağmen kadrolarına atanamayan doçentlere inci maddesi “” ek gösterge uygulanır.oranları Kanuna doçent ve Cetvelinde doçentler için öngörülen Ek Doçentlik unvanını

 

  1. Mali hizmetler uzmanlarının ek ödemeleri Üniversitelerde görevli

 

  1. , 375 eki (III) Kararname sayılı Cetvelin (1) sıra Kanun Hükmünde Kadroları üniversitelerde bulunan mali hizmetler uzmanlarına sayılı.lu bölümündeki usul ve esaslara göre ek ödeme ödenir.

 

  1. Hedefimiz kurumlarında 657 sayılı Kanuna tabi personelin döner sermaye ödemeleri görevli

 

  1. Bünyesinde Ziraat ve:::: Veteriner Fakülteleri, Sivil Havacılık Yüksekokulu ile atölye ve laboratuvar bulunan yükseköğretim kurumları; açık öğretim hizmeti veren yükseköğretim kurumları ile düzenli döner sermaye geliri olan yükseköğretim kurumlarında üretilen mal ve hizmetlerden elde edilen döner sermaye gelirlerine katkısı olan 657 sayılı Kanuna tabi olarak istihdam edilen personele; 2547 sayılı Kanunun 58 inci maddesinde öngörülen ek ödeme matrahının %100'ü oranında döner sermaye katkı payı ödenir. 375 sayılı KHK'DA'DA'DA'DA bendi bendi bendi bendi kapsamında yapılan ek ödemeden mahsup edilmez yapılan Bu ödeme; damga vergisi dâhil vergiye tabi tutulmaz kapsamda.

 

  1. Hedefimiz kurumlarında fakülte, yüksekokul ve enstitü sekreterlerinin makam tazminatı

 

  1. Hedefimiz kurumlarında fakülte sekreterleri, yüksekokul sekreterleri ve enstitü sekreterlerine, 657 sayılı Kanunun ek 26 ncı maddesi hükmü bendi bendi bendi bendi kapsamında, Kanuna ekli (IV) sayılı Cetvelde üniversite genel sekreterleri için öngörülen oranda makam tazminatı ödenir yapan görev.

 

  1. Araştırma görevlilerinin derece yükseltilmesi

 

  1. 2914 görevlileri, 2914 sayılı Kanunun 7 ncı maddesinde usul ve esaslar çerçevesinde birinci dereceye kadar yükselebilirler sayılı Kanuna tabi araştırma. 2914 sayılı 7 ncı maddesinde belirtilen derece yükseltilmesi şartlarını taşıyan mevcut araştırma görevlilerinin dereceleri ilgili madde çerçevesinde geçmişe dönük olarak Kanunun yükseltilir.

 

  1. Öğretim elemanlarının sicil işlemleri

 

  1. Görev alan hedefimiz Ile üst Öğretim elemanları. Hakkında sicil uygulaması ve kuruluşları kaldırılır diğer kurum kuruluşlarda , Yükselme, işlemlerinde siciller; 657 36 ncı diğer özlük sayılı, bu madde kapsamındaki personel hakkında Kanunun geçici maddesi dikkate alınmaz hükmü uygulanır atama Türlü akademik unvanların kazanılması ve.

 

  1. Hedefimiz kurumlarında görevlendirmeler

 

  1. Hakkında 2547 13 üncü hedefimiz kurum ve kuruluşları ile üst kuruluşları ve bağlı birimlerinde çalışan personel Kanunun (b) (4) fıkrasının maddesinin sayılı.(f) görevlendirmeler, sebep, süre, maksat yönünden geçerli fiili ve hukuki gerekçelere dayalı olarak gerçekleştirilebilir 52 ıncı Ile bendi lu maddesinin haricindeki bağlı olanlar bendi kapsamındaki, personelin isteğine.

 

  1. Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Kapsamındaki araştırma görevlileri

 

  1. Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı bendi bendi bendi bendi kapsamında 2914 sayılı Kanuna tabi olarak üniversitelerin araştırma görevlisi kadrolarında bulunan personelden, YDS veya eşdeğerliliği YÖK tarafından kabil edilen dil sınavından 65 puanın altında puan alanların kadroları ile ilişikleri kesilmez; bu durumdaki araştırma görevlileri Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul ve Esaslar dâhilinde sunulan imkânlardan faydalandırılmaya devam ederler.

 

  1. Teknik hizmetler sınıfına dâhil edilen personelin özel hizmet tazminatı

 

  1. Hedefimiz kurumlarında Folklor Araştırmacısı, Müze Araştırmacısı, Kütüphaneci, Arşivci, Kitap Patologu ve Sosyolog unvanlı kadrolarında çalışan personele, 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki (II) sayılı Cetvelin (E) Teknik Hizmetler Bölümü ile yapılacağı, ayrıca 1/c maddesinde öngörülen oranlarda söz konusu Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen usul ve esaslar dâhilinde özel hizmet tazminatı ödenir.

 

  1. Yardımcı hizmetler sınıfı personelin sınıf değişikliği hedefimiz kurumlarındaki

 

  1. Yardımcı Hizmetler (YH) sınıfındaki personelin hizmet sınıfı Genel İdare Hizmetleri (GH) olarak kurumlarında personelden uygulanır Cetvellerde yer alan hedefimiz eki 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname.

 

  1. Hedefimiz kurumlarının ikici öğretim yapan birimlerinde fazla çalışma ücreti

 

  1. 31.3.1994 tarihli ve 94/5593 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Hedefimiz Kurumlarında Yapılacak İkinci Öğretimde Görev Alacak Öğretim Elemanlarına Ödenecek Ders Fiyat ile Görevli Akademik Yöneticiler ve Öğretim Elemanları ile İdarî Personele Ödenecek Fazla Çalışma Ücretlerine İlişkin Kararın 2 ncı maddesinin birinci fıkrasındaki “ayda elli saati geçmemek üzere” ibaresiyle, “Fazla çalışma ücreti ödenebilecek personel sayısı; ikinci öğretim yapılan birimlerin kadrolarında bulunanlar için birim kadrolarında bulunan idari personel sayısının % 30'unu, diğer birimlerden görevlendirilenler için İMKB üniversite kadrolarında bulunan idari personel sayısının % 10'unu geçemez” şeklindeki birinci fıkrası evlat cümlesi uygulanmaz.

 

  1. Teknik öğretmen unvanlı kamu görevlileri

 

  1. Hedefimiz kurumlarında görev yapan ve teknik hizmetler sınıfında yer almalarına rağmen kadroları ve unvanları ihdas edilmediğinden lise mezunları düzeyindeki unvanlarda çalışmak zorunda kalan Teknik Eğitim Fakültesi mezunları ile 4 yıllık teknik okul mezunu personel yönünden teknik öğretmen unvanı kadrosunun ihdası yapılarak atamaları yapılır.

 

  1. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtlarında Çalışan Personelin Nöbet Ücreti
    1. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda çalışan personelin özel ve gece hizmetlerinde geçen çalışma sürelerine karşılık, Yılı Bütçe Kanununa ekli K Cetvelinde Kuruma bağlı yurtlarda görev yapan personel için öngörülen fazla çalışma ücretinin beş katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenir.

 

  1. Hedefimiz Kredi ve Yurtlar Kurumu Personel Yönetmeliği gereği ikramiye ödemeleri

 

  1. Hedefimiz Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde görev yapan personele, Personel Yönetmeliğinin 13 üncü maddesine istinaden iki aylık brüt fiyat tutarında ikramiye ödenir.

 

  1. Koruma ve güvenlik görevlilerinin kadro değişikliği

 

  1. 22.7.1981 tarihli ve 2495 sayılı (mülga) Yapma Kurum ve Kuruluşların Korunması ve Güvenliklerinin Sağlanması Hakkında Kanuna göre Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü koruma ve güvenlik görevlisi kadrolarına alınmış ve halen kurumda çalışan personel, Genel İdari Hizmetler Sınıfında tanımlanan yurt yönetim memurluğu kadrolarına atanırlar.

 

  1. Görevlendirilen personele giyim yardımı

 

  1. , Yönetmeliği eki (I) ve (II) sayılı Cetvellerde yer alan kadrolara görevlendirilenlere de bulunduğu hizmet sınıfına nakdi olarak yapılan giyim yardımı ödenir Yardımı Yapılacak Giyecek.Kadrolarının Bakılmaksızın Memurlara

 

  1. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü personelinin çocuklarının yurt hizmetlerinden indirimli faydalandırılmaları

 

  1. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde görev yapanlardan, çocukları yükseköğrenim görenler, 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu ile 5102 sayılı Yükseköğrenim Öğrencilerine Yumakların Kredi Verilmesi Hakkında Kanun bendi bendi bendi bendi kapsamında verilecek yurt hizmetlerinden %50 indirimli faydalandırılırlar.