Diyarbakır 2 Şubesi

Personel Servisi ve Görevde Yükselme Sınavı İle İlgili Açıklamalar

       Kıymetli üyelerimiz, Üniversitemiz personel servisleri bilindiği üzere şu an hizmet vermemektedir. Konuya ilişkin öncelikle çalışanlarımızdan servislerin devam etmesi için dilekçeler toplamış ve toplanan  526 adet servis talep dilekçesi Rektörlüğe üst yazı ile teslim etmişti.Sonrasında personel servislerinin hizmet vermesi için  Rektörümüz ve ilgili Rektör yardımcısı ile görüşmeler gerçekleştirdik. Sendikamıza, her görüşmemizde bütçe yetersizliğinden söz edilmiş ve  ocak ayı içinde Üniversitenin bütçesi belli olduktan sonra bunun yeniden değerlendirileceği ifade edilmiştir.Sendika olarak konunun öneminden hareketle 28 Aralık  2018 tarihinde basın açıklaması yaptık.

    Konuyu yeniden görüşmek üzere 7 Ocak 2019 tarihinde Sayın Rektörümüz Profesör Dr.Talip GÜL ile bir görüşme gerçekleştirdik.Görüşmenin Rektörlüğümüz ve Sendikamız açısından verimli geçti.Yapılan  görüşmede Sayın Rektörümüz, PERSONEL SERVİSLERİNİN EN KISA SÜREDE YENİDEN HİZMET VERMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATIKLARINI SENDİKAMIZA İFADE ETMİŞTİR.

   Bütçe yetersizliğine rağmen hem servislerin yeniden hizmete sunulması için talimat verilmesi hem de yıllardır Üniversitemize yapılmayan görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavının açılmasından dolayı Rektörümüz Sayın Profesör Dr. Talip GÜL' e Sizler ve Yönetimim adına teşekkür ediyorum.Tüm çalışanlarımıza servislerimizin yeniden hizmete sunulması ve görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavının  hayırlı olmasını diliyorum.

    

                                                                                                            Yüksel GÜMÜŞ

                                                                                                    Eğitim Bir-Sen Diyarbakır 2 Nolu

                                                                                                              Şube Başkanı