Diyarbakır 2 Şubesi

İDEAL EĞİTİMCİNİN ÖZELLİKLERİ KONFERANSI

 

 

İDEAL EĞİTİMCİNİN ÖZELLİKLERİ KONFERANSI

 

Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Diyarbakır Şubesi, Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Topluluğu ve İlahiyat Fakültesi işbirliği ile Vehbi VAKKASOĞLU’nun konuşmacı olarak katıldığı “İdeal Eğitimcinin Özellikleri” adlı konferans düzenlendi.

 

 

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Bağcı, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katılım sağladı.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda yapılan açılış konuşmalarının ardından Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi öğrencileri “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” adlı şiiri seslendirdi.

 

Nitelikli bir eğitimcide bulunması gereken özelliklerden bahseden Vakkasoğlu, konuşmasını gerek öğrenci gerekse eğitimci olarak yaşadığı tecrübelerle örneklendirdi.

 

Eğitimciliğin sevgi, şefkat, merhamet, gayret ve çabanın kaynağı olduğunu, tüm öğrencileri kendi evladımız gibi bağrımıza basmadığımız, bir parçamız olarak kabullenmediğimiz sürece ideal bir eğitimci olamayacağımızı belirten Vehbi Vakkasoğlu, kendi deneyimlerinin yanı sıra Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler paylaştı.

 

Vakkasoğlu, “Öğretmenlik, bir gönüle girme sanatıdır, sevgi sanatıdır, ruhu yoğurma, kalbi insan kalbi yapma sanatıdır. Öğretmen şahıslarla uğraşmaz, şahsiyetlerle uğraşmaz, öğretmenin işi eğitimdir; ahlakla uğraşır” diyerek, toplumun temel taşı olan öğretmenlere hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini ifade etti.

 

KONFERANSI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ