Diyarbakır 2 Şubesi

Görevde Yükselme Sınavı Eğitimlerimiz Sendika Binamızda Başlamıştır.

Değerli arkadaşlar Eğitim Bir Sen Diyarbakır 2 nolu üniversite şubemiz olarak başlatmış olduğumuz görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı eğitimine hoş geldiniz. Bu eğitimin sizlere başarı getirmesini temenni ediyorum.  Eğitim Bir Sen Diyarbakır 2 nolu şube olarak sürekli üyelerimizi desteklemiş, onların başarılı olabilmeleri için bulunmuş olduğu ünvanların dan daha üst bir ünvana çıkmaları için sürekli mücadele ettik ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Üniversitemizde idari Personelimizin yükselebileceği tek bir seçenek olan görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı 5 yıldır yapılmamaktadır. Her 6 ayda bir kamu idari kurul toplantılarında dile getirdiğimiz görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavının açılması gündemi sonuç vermiştir.  Daha önceleri bu sınavın gerekli olmadığına inanan bazı idarecilerimiz ikna sonucumuz ile kısmi de olsa bugün bu sınav açılmış durumdadır. Biz hizmet sendikacılığı olarak Öncelikle siz değerli üyelerimize görevde yükselme ve ünvan değişikliği kitabını takdim ettik. Bugün de alanında  10 (on) uzman hocalarımızdan oluşan bu sınavın eğitimini  vermeye başladık. Sizleri bu eğitime katılmanız noktasında uyarmak isterim. Çünkü sınav merkezi bir sınav olacak ve ancak çalışan ve gayret gösteren arkadaşlarımız bu sınavda başarılı olacaklardır. Siz değerli üyelerimizi daha öne çıkarmak adına bugün bu eğitime başlamış bulunmaktayız.  Siz değerli velilerimizin de çaba sarf etmesini vermiş olduğumuz kitabı baştan sona okumanızı ve bugün itibarı ile başlayan bu eğitiminde dikkatle izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sınavın kısmi olarak açılması elbette bizi memnun etmiştir. Bundan sonraki dönemlerde de bu sınavın açılması noktasında gerekli mücadeleyi vereceğimizi ve bu sınavı açana kadar da çalışmalarımızı yürüteceğimizi size beyan etmek isteriz.

Sizlerin de bildiği gibi yazılı sınav ve 24 veya 30 Mart tarihinde yapılmış olacaktır. Bu sınavda 60 puan alan arkadaşlarımız başarılı sayılacaklardır. Başarılı sayılacak olan arkadaşlar kurum tarafından mülakata almış olacaklardır. Eğitim Bir Sen olarak ülke genelinde mülakat sisteminin doğru olmadığını savunuyor ve bir an önce sözlü mülakat sisteminin kalkması gerektiğine inanıyoruz. Başarılı sayılma ölçütünün yalnızca yazılı sınav olması gerekiyor. Çünkü mülakat dediğimiz ölçme ve değerlendirme sistemi bazı soru işaretlerini beraberinde getirmektedir. Biz Eğitim Bir Sen olarak objektif verilere dayanan şeffaf ölçülebilir düzeyde yazılı sınavları ile çalışanların yükseltilmesi gerektiğine inanıyoruz. Mülakat sistemi şu an devam ettiğine göre bu mülakat sisteminin de üniversitemizce objektif verilere dayalı olarak daha önce hazırlanmış olan soruların kura usulü ile komisyon tarafından çekilerek adaylara sorulması gerekmektedir.  Ayrıca Eğitim Bir Sen Diyarbakır 2 nolu şube olarak mülakat komisyonunda ya sendika temsilcilerinin gözlemci sıfatıyla katılmalarını ya da mülakat komisyonunun aday mülakatı alındığında sesli ve görüntülü kamera eşliğinde sınavının yapılması gerektiğini düşünüyoruz objektif verilere göre yapılacak olan mülakat sistemi ancak soru işaretlerini ortadan kaldırmış olacaktır. Diğer türlü yapılacak olan sözlü mülakat sistemi sürekli çalışanlarımızın kafasında soru işareti oluşturacaktır. Öncesinden üniversitemizin yetkili Sendikası olarak bunu kamuoyuna deklare etmek isteriz sendika temsilcilerinin gözlemci olarak komisyonlara katılmasını veya sesli ve görüntülü kamera sistemi yöntemi ile mülakatın gerçekleştirilme durumunu bizler Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne resmi olarak bildirmeyi huzurlarınızda deklare ediyoruz. Bu sınavın çalışanlar çalışanlarımız açısından hayırlı olmasını diliyor sınav sisteminin sürekli aktif tutularak çalışanlarımızın üniversitemize aidat duygusunun oluşmasına katkı sunacağını düşünüyoruz. Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı idari personelimiz açısından hayati önem taşımaktadır. Çeşitli aralıklarla bu sınavın yapılır çalışanlarımızın bir üst ünvan alması noktasında üniversite yönetiminin çaba göstermesini dikkatinize sunmak isteriz.

Ayrıca eğitimlerimiz 17 Şubat- 01 Mart tarihlerinde saat 17:00-20:00 arası verilecektir. Eğitimlerimizde aparatif olarak yemek ikram edilecektir.

                                                                              Yüksel GÜMÜŞ

EĞİTİM-BİR-SEN  DİYARBAKIR 2 NOLU ŞUBE BAŞKANI